Adoption

Att adoptera är en fantastisk möjlighet att bli förälder, att skapa ett tryggt och levande hem med all dess glädje och utmaningar. Att adoptera innebär att få ett barn i sin vård, ett eget barn med allt vad det innebär.

Det enda du vet är att barnet redan finns och från början har haft två biologiska föräldrar som är mer eller mindre kända, ibland helt okända. Detta barn behöver trygghet och kärlek för att växa och bli en stark människa.

I andra änden av adoptionskedjan finns människor som längtar efter att bli föräldrar. Som vill ge kärlek, tid och energi till ett barn.

Vi som arbetar på Adoptionscentrum brinner för detta: att ge barn en familj och vi gör vårt bästa för att alla adoptioner ska bli trygga och glädjerika. Många av oss som arbetar här vet av egen erfarenhet att adoption är ett fantastiskt sätt att bli förälder. Andra är själva adopterade och ser sina adoptivföräldrar som sina föräldrar, de som har följt dem genom uppväxten – tröstat, stöttat och gett kärlek.

Här kan du se en film om vardagsglädjen hos en familj som har adopterat.

Om du har funderingar och frågor om adoption, är du välkommen att mejla rådgivarna på radgivare@adoptionscentrum.se eller ringa på tel 08-587 499 00 och be om att få prata med en av rådgivarna.

Går du i adoptionstankar och vill delta i ett digitalt informationsmöte om adoption - klicka här!