Fotboll förändrar framtiden för utsatta barn

I Mabopane, ett fattigt område utanför Pretoria, arbetar Adoptionscentrums samarbetspart SA Cares for Life för att ge de mest utsatta barnen hopp om en framtid. Många barn har inte tillräckligt att äta och har dålig hälsa.  Hiv-aids, arbetslöshet och fattigdom slår hårt mot barnen. Utifrån ett kommun center i området, Lesedi La Batho, som betyder ljus åt folket erbjuder organisationen en rad olika verksamheter och tjänster för lokalsamhället.

För några år sedan startade man även fotbollslaget Lesedi Strikers som består av ett tjugotal pojkar från området. Laget fick sommaren 2009 en unik möjlighet att åka till Norge på turnering. Läs mer om äventyret på  www.fifa.com/worldcup/news/newsid=1083624/index.html

I samband med fotbolls VM kommer nu Lesedi Strikers följas av en filmare från USA som kommer att filma byggandet av en egen fotbollsplan för pojkarna under andra veckan i  juni. Planerna är sedan att filmen A Beautiful Game ska sändas på nationell TV strax innan VM finalen. Förhoppningen är att detta ska bli starten på en ny verksamhet,  Lesedi Striker Soccer and Life Skill Academy.