Träffpunkter/öppna förskolor AC Skåne och övriga

Det finns några träffpunkter i Skåne där adoptivfamiljer träffas och har det trevligt. Några drivs av ideella krafter och andra av kommuner. Alla, oavsett adoptionsorganisation, är välkomna!

Här finns det träffpunkter/öppna förskolor:

Malmö:

Vi träffas på måndagar (ej på skollov) under skolterminstid i Limhamns
församlingshem, Linnégatan 17, kl 14-16. Här är det adoptivföräldrar som hjälps åt att hålla i träffarna. Tillsammans bestämmer vi vad vi vill göra. Fika hjälps vi åt med likaså att plocka undan efter fika och lek. Välkomna! 

De här träffarna drivs av medlemmar i AC Skåne.

Det finns en Facebookgrupp för träffarna i Limhamn, Adoptivfamiljer - träffpunkt Limhamn, där alltid aktuell information om träffarna finns. Facebookgruppen är sluten så du får begära att få gå med:

https://www.facebook.com/groups/151742068257530/

 

Lomma: 

Alla "gamla" och nya familjer är varmt välkomna till öppna förskolan/träffpunkten för adoptivfamiljer i Lommas församlingshem, Skolgatan 4, varje onsdag eftermiddag kl 13.30-16.00. Här finns det gott om plats för både stora och små i blandade åldrar och många olika roliga leksaker, pyssel mm. Vi hjälps åt med både lek och fika. 

De här träffarna drivs privat av andra ideella aktörer. 

Det finns en Facebookgrupp för träffarna i Lomma, Öppen förskola- adoptivfamiljer, den är sluten så du får begära att få gå med:

https://www.facebook.com/groups/483446791674351/

 

Bor du långt ifrån ovan orter? Kanske kan du ordna en egen träffpunkt i din region? Adoptionscentrum har ett samarbete med Studiefrämjandet, de kan ev. låna ut en lokal kostnadsfritt. Eller hör med kyrkan om de har något ledigt ett par timmar i veckan. Kontakta oss på acskane@outlook.com om du vill ha hjälp med att sprida informationen till andra adoptivfamiljer i din region.