Gruppåterresa Sydkorea 2023

Lördag, 10 Juni 2023, 15:00 - 23:00

Nu går det att anmäla sig till vår populära gruppåterresa till Sydkorea i juni 2023. Först till kvarn!

Den 9 till 17 juni 2023, kommer personal från Adoptionscentrum att vara i Seoul, för att finnas till hands för adopterade och adoptivfamiljer som följer med på vår arrangerade gruppåterresa. Tanken med vår närvaro är att du som åker ska få stöd och hjälp på plats, speciellt kring det som gäller adoption och rötter. Samtidigt har du stor frihet och möjligheter till egna önskemål om vad du vill göra och hur länge du vill vara i Sydkorea.

Anmälan

2022-12-22 Gruppen är nu full och vi tar in anmälningar för reserver. Vi kommer att ta in deltagare efter längs köplats.

2022-12-05 Efter en otroligt lyckad genomförd gruppåterresa hösten 2022, planerar vi nu för en resa sommaren 2023. Vi börjar med att se hur intresset ser ut via denna digitala intresseanmälan. Sista anmälningsdag är den 20 april 2023 i mån av plats. 

För att skapa de bästa förutsättningarna för gruppen rekommenderar vi att alla deltagare har ett resesällskap med sig. Någon/några som du känner dig trygg med, till exempel en förälder, ett syskon, en partner eller en nära vän. Någon som du kan fortsätta att dela resan med även efter att ni kommit hem.

För att anmälan ska gälla, behöver du vara medlem i Adoptionscentrum.

Anmälan är inte bindande och vi förbehåller oss rätten att ställa in resan vid för få deltagare eller förändrat pandemiläge.

Frågor

Det går bra att kontakta pas@adoptionscentrum.se om du har frågor. Du kan även få kontakt med en av deltagarna som var med under hösten 2022, för att kunna fråga hur det var att delta i en gruppåterresa.

När?

Vi planerar att ha program i Seoul mellan lördagen den 10 juni och fredagen 16 juni 2023. Sällskapen rekommenderas att komma någon dag innan och gärna stanna någon vecka senare för egen planering, utöver vårat program.

Programmet

Under veckan planeras för följande aktiviteter:

  • Besöka KWS (Korean Welfare Services) eventuellt besök på barnhem
  • Besöka svenska ambassaden
  • Besöka den demilitariserade zonen vid gränsen till Nordkorea (DMZ)
  • Ge möjlighet till att träffa fosterfamilj och biologisk familj
  • Besöka Folk Village/museum
  • Träffa svensk-koreanska samarbetsorganisationer
  • Shoppa, äta och turista

Flygresa och boende

Varje sällskap bokar och betalar sin flygresa själv, så att alla kan vara på plats senast förmiddagen den 10 juni 2023.

Alla deltagare kommer att bo på Hotel President. Boendet bokas av oss på Adoptionscentrum och betalas på plats av deltagarna. Det går att boka boendet längre än vårt program, för den som vill stanna längre i landet.

Kostnader

Sällskapet betalar för resa, boende, försäkring och deltagaravgift.

Söka rötter

Du som är adopterad och vill starta en röttersökning efter biologisk familj inför resan, behöver göra det snarast. Läs mer om hur du gör under fliken för adopterade (länk i rubriken).

Arrangör : 
Kostnad : 
Intern avdelning:Resor och Rötter
Intern avdelning:Utland