Råd och Stöd

Kontakt med andra adopterade

Även om de flesta har ett nätverk av vänner och familj, kan det vara svårt för dem att förstå eller relatera till funderingarna som rör adoption och ursprung. För vissa adopterade kan det vara ett alternativ att få kontakt med någon som har liknande erfarenheter eller vet vad adoption är.

 

Adoptionscentrum har kontaktpersoner, som själva är adopterade och som finns till för dig som är adopterad och har funderingar och frågor.

Carina Lövkvist

Profilbild Jag är adopterad och född i Ecuador. Jag bor tillsammans med Anders (också adopterad) och våra barn i Göteborg. Vi adopterade vår son från Vietnam 2007. Han föddes för tidigt, har en grav synnedsättning och Asperger. Vår dotter kom magvägen 2009. Vi har gjort en återresa till Vietnam 2015.

Jag och min man har under många år föreläst om vår uppväxt som adopterade och vår väg till barn genom adoption och att få barn magvägen.

Du når mig på e-post: silvanadelcarmen@hotmail.com

 

Margret Josefsson

Profilbild

Jag är adopterad och född i Sydkorea. Jag var inte så intresserad av mitt ursprung under min barndom, men blev det under tonåren och gjorde en återresa när jag var 19 år tillsammans med min adoptivfamilj. Det var Adoptionscentrum som arrangerade en gruppresa. Jag blev uppsökt av min koreanska pappa när jag var 24 år. Jag har träffat min koreanska familj flera gånger, senast sommaren 2014 då jag var i Sydkorea tillsammans med min man och våra två barn, då 6 och 9 år gamla. Jag har också arbetat på Adoptionscentrums kansli med rötter och återresor.

 

Du når mig på e-post: margret.josefsson@icloud.com