Datum:  2022-03-25

Förbundskonferens gick av stapeln 19-20 mars 2022

Efter år av restriktioner och pandemi kunde vi äntligen ses fysiskt för att genomföra vårens förbundskonferens. Representanter från kansliet, förbundsstyrelsen och lokalavdelningarna fanns på plats med ett fullspäckat schema. Fokus för helgen låg på framtidsvisionen och en möjlighet för alla att träffas och utbyta erfarenheter och reflektioner, något som uppskattades av alla deltagare.

Lördagen avslutades med en härlig middag på Park Inn by Radisson i Solna där även konferensen i helhet ägde rum.

Söndagen inleddes med ett intressant föredrag av Sandra Stendahl och Anna Guwert där de presenterade Reflektionsgruppen – när det inte finns några biologiska rötter att söka. Läs mer om denna satsning här.

Efter det höll Linda Veggetti föredrag om sin återresa till Sri Lanka för att söka sina rötter och vad som gjorde att hon skapade Facebook-gruppen ”Adoption och diskussion”, en plattform där både adopterade och adoptivföräldrar möts.

I samband med de föredrag som hölls avrundades det hela med en panel där deltagarna fick möjlighet att ställa fler frågor och lyfta olika erfarenheter och reflektioner kring ursprung och förfarandet kring att söka sina rötter.

Direkt efter lunch samlades lokalavdelningarna för att få möjlighet till att nätverka.

Konferensen avslutades med att förbundsordförande Wilhelm Kaldo sammanfattade allt som hänt under helgen.

Adoptionscentrums Instagram finner ni förbundskonferensen i en så kallad ”Highlight” under ”FK 2022”. Följ oss gärna där!