Välkomna till oss på Gotland

 

 

Vill någon ha tag på AC Gotland kontakta oss på info.acgotland@gmail.com. 

Senaste nytt (180120)

Dagordningen för årsmötet den 10 februari kl 11.00 i Studiefrämjandets lokal på Mejerigatan 1 finns publicerat på Facebooksidan eftersom ingen möjlighet har upptäckts att bifoga filer. /Matias

 

171228: Ord från styrelsen

Att vara en del av styrelsen i AC-Gotland är mycket stimulerande och givande. I styrelsearbetet får man inblick i Adoptionscentrums arbete för adoptivfamiljer och adopterades rättigheter i vårt samhälle. 

Dessutom är Adoptionscentrum en organisation som arbetar internationellt för barns rättigheter i form av bistånd. För oss som adoptivföräldrar känns det viktigt att stödja den organisation i Sverige som aktivt arbetar för att påverka politiska beslut i positiv riktning för adopterade - Adoptionscentrum.

Under det gångna året har minst två barn kommit till Gotland genom adoption vilket vi är mycket glada över. Vi har även haft några familjeaktiviteter, såsom besök på Gangvide Farm i När och bowling.

Vi i styrelsen önskar alla adoptivfamiljer en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
För styrelsen
Marie Bosarfve ordförande AC-Gotland

 

171026: Tack för trevlig samvaro med många som var på plats för att spela bowling! Nu ser vi fram emot vinterns/vårens årsmöte som preliminärt bokad 10 februari.

 

Gilla oss på Facebook där anmälan till olika aktiviteter kan göras, sök på AC Gotland.

AC Gotland är en aktiv förening med ett 40-tal medlemsfamiljer.
Vi blev en egen förening 2007, efter att tidigare ha varit en underavdelning till AC Stockholm Söder.

Av de drygt 19 000 barnen som kommit till Sverige under AC:s 40 år  har drygt 150 fått familjer här på Gotland. Länderna de kommer från är Korea, Kina, Ryssland, Etiopien, Indien mfl.

Engagemanget för barnen är stort och vi ordnar träffar för både de små och stora, så som bowling, bad, filmkvällar osv. 
Även föräldrarna får tillfällen att ses vid temakvällar, föreläsningar och olika familjeaktiviteter.

Vi är helt enkelt ett glatt gäng av föräldrar och barn, alla med olika ursprung som delar glädjen med varandra över att just vi adopterat barn eller blivit adopterade!!