Kontakt med adopterade

Även om de flesta har ett nätverk av vänner och familj, kan det vara svårt för dem att förstå eller relatera till funderingarna som rör adoption och ursprung. För vissa adopterade kan det vara ett alternativ att få kontakt med någon som har liknande erfarenheter eller vet vad adoption är. Adoptionscentrum har kontaktpersoner, som själva är adopterade och som finns till för dig som är adopterad och har funderingar och frågor.

 Mejla din förfrågan till pas@adoptionscentrum.se (medlemskap behövs).


Margret Josefsson, Kurator

Profilbild

"Jag är adopterad och född i Sydkorea. Jag var inte så intresserad av mitt ursprung under min barndom, men blev det under tonåren och gjorde en återresa när jag var 19 år tillsammans med min adoptivfamilj. Det var Adoptionscentrum som arrangerade en gruppresa. Jag blev uppsökt av min koreanska pappa när jag var 24 år. Jag har träffat min koreanska familj flera gånger, senast sommaren 2014 då jag var i Sydkorea tillsammans med min man och våra två barn, då 6 och 9 år gamla. Jag har också arbetat på Adoptionscentrums kansli med rötter och återresor."

 


Carina Norling, Adopterad adoptivförälder

Profilbild

"Jag är adopterad och född i Ecuador. Jag adopterade min son från Vietnam 2007. Han föddes för tidigt, har en grav synnedsättning och Asperger. Min dotter kom magvägen 2009. Vi har gjort en återresa till Vietnam 2015. Jag har under många år föreläst om min uppväxt som adopterade och min väg till barn genom adoption och att få barn magvägen."