Professionella kontaktpersoner

Här hittar du våra ideella kontaktpersoner som arbetar inom vården, kommun eller landstinget och som även har kompetens inom adoptionsområdet. Våra professionella kontaktpersoner kan hjälpa dig med adoptionsrelaterade frågor och samtal som samtidigt kräver kunskaper om svenska vårdkedjan. Kontaktpersonerna kan hjälpa både adoptivföräldrar och adopterade.

Mejla din förfrågan till pas@adoptionscentrum.se (medlemskap behövs).


Margret Josefsson, Kurator

Profilbild

"Jag är adopterad och född i Sydkorea. Jag var inte så intresserad av mitt ursprung under min barndom, men blev det under tonåren och gjorde en återresa när jag var 19 år tillsammans med min adoptivfamilj. Det var Adoptionscentrum som arrangerade en gruppresa. Jag blev uppsökt av min koreanska pappa när jag var 24 år. Jag har träffat min koreanska familj flera gånger, senast sommaren 2014 då jag var i Sydkorea tillsammans med min man och våra två barn, då 6 och 9 år gamla. Jag har också arbetat på Adoptionscentrums kansli med rötter och återresor."

 


Sandra Stendahl, Kurator

Sandra”Jag är adopterad och född i Colombia. Under min uppväxt har jag ofta pratat om min adoption med mina svenska föräldrar och har under olika perioder varit nyfiken på att utforska mer om min bakgrund. Det har varit både en spännande och ibland jobbig känslomässigresa. Året 2008 åkte jag tillbaka till Colombia med min svenska mamma. Det var en viktig och mycket bra organiserad resa med Adoptionscentrum. I februari i år 2020 åkte jag tillbaka igen till Colombia. Denna gång med en stiftelse som bland annat bygger skolor i Colombia. Jag är utbildad socionom, har två barn, 7 och 10 år gamla och arbetar sedan åtta år som skolkurator på en grundskola i Stockholm.”